Foltene

foltene

Zgodba o Foltenu se začne leta 1944, ko SpAwas Crinos Industria armacobiologica ustanovljena v Comu (Italija), začne delovat z namenom iskanja in razvojem zdravil na recept, medtem ko so se kasneje podali v razvoj inovativnih kozmetičnih izdelkov. V sredini leta 1960 so se pričele raziskave o arteriosklerozi, kar je privedlo do odkritja tricosaccaride, prve snovi, ki je spodbudila rast las.To odkritje, v zameno, vodi v vrsto študij, ki so identificirale glavne aktivne sestavine za zdravljenje proti izpadanju las. Ta aktivno snov so patentirali pod imenom ˝Tricosaccaride¨ in velja za temelj blagovne znamke Foltene. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja, so v foltenovih laboratorijih  pričeli z drugo raziskovalno študijo za ugotavljanje novih aktivnih načel rastlinskega izvora v alternativi tricosaccaride. Leta 1980 je blagovna znamka pridobila izjemno prepoznavnost v različnih mednarodnih trgih, zaradi česar je Foltene sinonim za preprečevanje izgube las in je v mnogih delih sveta dobilval najboljše rezultate v segmentih proti izpadanju las.

Družba je še naprej veliko vlagata in skozi leta, ki so sledila, so odkrili tricalgoxyl, ki je postal nova aktivna sestavina, katero je še enkrat patentiral Foltene. Postopek ekstrakcije in čiščenja pridobljene aktivne snovi iz teh alg poteka po zelo strogih lokalnih okoljskih predpisih, ki veljajo, da se zagotovi izjemno visoka raven dejavnosti in prenašanja za nastajanje sestavine tricalgoxyl.

Odkrili so ga leta 1966, v Crinosu pri Foltenu, kjer so raziskovalne skupine opravljale teste o  prenašanju na aktivne sestavine za arteriosklerozo: med testiranjem, so raziskovalci odkrili, da je ena od sestavin, prisotnih bila trichogenic aktivnost (rast las). Dodatna obsežna testiranja so privedla do opredelitve in identifikacije snovi, posebnih mešanic naravnih mukopolisaharidov, ki so dobila ime tricosaccaride. Mukopolisaharidi ali glikozaminoglikani so običajne sestavine organizma in zlasti vezivnega tkiva. Čeprav pomen njihove prisotnosti v mešičkih ni popolnoma jasna, ostaja dejstvo, da večja aktivnost folikla v anageni fazi (rast), večja količina mukopolisaharidov, medtem ko se v catagenu (počivanje) in fazi telogen (padec), njihova količina nagiba k bistvenemu zmanjšanju.

Da bi bolje razumeli delovanje tricosaccaride, je pomembno vedeti,da funkcijo, ki jo imajo mukopolisaharidi v organizmu: mukopolisaharidi izboljšajo prekrvavitev, zmanjša koncentracijo lipidov v krvi in ščitijo žile. V bistvu to pomeni izboljšanje stanja krvnega obtoka in posledično splošno izboljšanje celic in tkiv. Klinične študije so pokazale, da so mukopolisaharidi dejavni tudi, kadar se uporabljajo lokalno na lasišču. Zato lahko rečemo, da je tricosaccaride sestavljen v bistvu iz mukopolisaharidov, ki pozitivno vplivajo na lokalno prekrvavitev na predelu lasišča, izboljšujejo celično-tkivne izmenjave tako da prinašajo večjo količino hranilnih elementov za lase, hkrati pa odstranjujejo odpadne snovi, ki se običajno proizvedejo v lasnem mešičku.

Nadaljevanje dediščine Foltena temelji na kliničnih raziskavah, prizadevajo si za nadaljnji razvoj  dolgoletne tradicije v farmacevtskem in kozmetičnem sektorju, s patentiranimi aktivnimi sestavinami in inovativnimi izdelki, ki izboljšujejo kakovost življenja ljudi po vsem svetu.Podjetje je finančno trdno, prinaša trajnostno rast. Želijo nadaljevati dolgotrajna partnerstva po vsem svetu, ki zagotavljajo kakovostne izdelke priznanih in domačih partnerjev.

 

Tags: