Izbira pisarniškega pohištva pri bolečinah s hrbtenico

Izbira pisarniškega pohištva pri bolečinah s hrbtenico

Po še enem dnevu pri katerem smo si morali vzeti odmor zaradi slabega pisarniškega stola, da bi pomirili boleče hrbte smo se zavedali, da je čas da kupimo novo udobno pohištvo. Danes je vedno več ljudi, ki lahko svoje delo opravlja kar doma, bodisi iz kavča, kuhinjske mize ali pa kar domače majhne pisarne. Presenetljivo ali ne, smo ugotovili, da se bolečine v hrbtu povečujejo, kadar delamo iz naše domače pisarne, kar pomeni, da je okolje v katerem delamo preveč ležerno in ne podpira naše hrbtenice. Ergonomski stoli , katere uporabljamo doma so velikokrat nekvalitetni in slabo zasnovani za podporo naše drže in spodnjega dela hrbta.

Ugodni in nekvalitetni stoli

Ergonomija je pomembna vendar smo pomotoma pomislili, da bi lahko, če bi imeli našo mizo na pravi višini in roke v optimalnem položaju za tipkanje, uspeli prihraniti na cenovno ugodnim stolu. Slaba kvaliteta stola pomeni tudi slabo počutje. Velike korporacije, ki izdelujejo stole kot masiven proizvod velikokrat uporabljajo materiale, ki so nekvalitetni in škodljivi za nas in našo kožo. Torej drage stranke na štoli ne varčevati! Po branju 6-stranskega poročila enote za stalno izobraževanje pri Hermanu Millerju ne delamo več pod takimi napakami, kot je nakup poceni stola. Pisarniški stol pri delu od doma je ključnega pomena. Vsak človek se mora zavedati, da je za zdravje potrebno investirati. Bolečine, ki jih ne preprečujemo sproti se lahko samo poslabšajo in nastanejo hujše in tvegane, če jih ne odpravimo preventivno. Za pisarniški stol je tako pomembno odšteti toliko denarja, da naša hrbtenica ne bo trpela.

Priporočila

Kaj je poročilo povedalo o pisarniških stolih in zdravju med delom? Dober stol zagotavlja ustrezno ledveno in medenično podporo, zaradi česar so vaše hrbtne mišice manj obremenjene. Na žalost številni pisarniški stoli ne nudijo ustrezne podpore in to v kombinaciji z dolgim sedenjem pri delu pojasnjuje, zakaj imajo ljudje, ki sedijo ves dan toliko bolečine v spodnjem delu hrbta. Ljudje, katerih delo zahteva veliko gibanja imajo po večini težave v zgornjem delu hrbta. Kot navaja poročilo, bolj ko sedimo, višje je naše tveganje za hernije diskov in druge težave s hrbtom. Gibanje je ne glede na nakup pisarniškega stola točka številka ena. Po vsakem delu, pri katerem sedimo 8 ur na dan se je kasneje potrebno gibati vsaj 2-3 ure na dan.

Poročilo prav tako pojasnjuje, da: raziskave potrjujejo, da lahko sedeči položaji povzročijo bolečine v hrbtu, glavobole, utrujenost in slabo koncentracijo. Zdrava drža – ko je hrbtenica pravilno poravnana – spodbuja večje splošno udobje, vključno z izboljšano koncentracijo in vzdržljivostjo skozi dolge ure sedenja. Ključ do zdrave drže je podpora ledvenega dela in medenice, samo lumbalna podpora ni dovolj. Veliko pisarniških stolov dandanes oblikovalci zasnujejo samo z ledveno podporo, kar bi bilo dovolj, če bi sedeli samo par ur na dan, vendar smernice prihodnosti kažejo na porast števila ur sedenja v naših poklicih. Dela se dobo avtomatizirala in s računalniško prevlado bomo ljudje veliko presedeli. Za mnoge od nas skoraj vse naše delo vključuje strmi pogled in interakcijo z računalnikom in temu ni bilo tako pred 20 leti. Ljudje se bomo morali navaditi na novo dobo računalnikov in s tem prilagoditi potrebe pisarniških stolov.

Podpora ledvenega dela

Podpori ledvenega in medeničnega dela ustvarja boljšo držo, boljše dihanje in manj utrujenosti, zato si naredite uslugo in svojemu pisarniškem stolu dodajte kvaliteto. Več o pomenu uporabnih stolov si preberite v poročilu enote za stalno izobraževanje pri Hermanu Millerju. Če iščete »popoln« stol, boste kmalu spoznali, da je treba razmisliti o številnih dejavnikih, preden se odločite za to. Vemo, da nekateri ljudje sovražijo Amazon, nekateri imajo raje mrežaste tkanine, nekateri pa potrebujejo veliko možnosti, da jih pogledajo, preden sprejmejo odločitev. Toda preden vržete na stotine dolarjev, poskrbite, da boste upoštevali te 3 pomembne dejavnike …

 

1. Udobje 2.Oblika 3. Cena

»Udobje, za večino ljudi bo številka ena, vendar bodo glede na vaš proračun in obliko po tem pomembni drugi dejavniki. Moja prva dva mesta za iskanje elegantnih in cenovno dostopnih stolov sta IKEA in West Elm. ”

Osebno se izogibamo pisarniškim stolom IKEA, zaradi poceni materialov, slabega ergonomskega oblikovanja in poceni splošne estetike, toda prepričani smo, da bo njihove cene težko premagati. Po tem, ko dosežete oznako $ 1000, iščete le lepše obloge in tkanine, ki se lahko obravnavajo kot razkošje in ne prispevajo k ustrezni ergonomiji.

Kaj menite pri nakupu pisarniškega stola? Ali obstaja “prava” cena za ustrezno udobje? Pomislite koliko je vredno vaše zdravje in investicija v vaš pisarniški stol.