Kako preprečiti razpoke na telefonu?

Nič ni tako stresno kot padec vašega telefona na pločnik in razbitje stekla. Ker se mnogi izmed nas ne odpravijo zamenjati steklo na telefonu vam želimo svetovati kaj storiti, da boste svoj telefon najbolje obvarovali. Zgodilo se nam je že vsem in ker pametni telefoni narejeni iz stekla, bo to težava verjetno še nekaj časa. Zaradi krhkih zaslonov so podjetja pridobila en del svojega zaslužka s popravili zaslona. V resnici nekaterim proizvajalcem restavriranje stekla predstavlja pomemben del poslovnega modela tehnične podpore.
Kaj lahko torej storite za zaščito zaslona? No, obstaja nekaj načinov, da se prepreči lomljenje. V nadaljevanju članka vam bomo predstavili nekaj izmed njih.

 

1. Ovitki za telefon

Ta vas morda ne bo presenetilo, vendar ovitki igrajo ključno vlogo pri zaščiti naših telefonov. Vsak dobro zaščiten telefon, ko ga kupite vam bo prihranil odhod do osebe, ki vam bo menjala vaše steklo na zlomljenem telefonu. Dobri ovitki predstavljajo tudi dober prijem. Kar zadeva zaščito, pa je ključna lastnost, ki jo boste želeli iskati nekaj, kar imenujemo odmik od zaslona. To pomeni, da ovitek ustvari razdaljo med zaslonom in površino vašega telefona. Ovitki z dobro razdaljo od zaslona pomenijo, da se zaslon vašega telefona nikoli ne bo dotaknil tal, tudi če je obrnjen navzdol. Na voljo so vam ovitki iz plastike, gume ali hibridne mešanice, zato je dobro da se predhodno posvetujete, kateri material bo najugodnejši in najprimernejši za vaš telefon.

2. Zaščitno steklo za telefon

Te tanke in trpežne plošče iz kaljenega stekla (zaščitno steklo) se držijo vašega telefona s statično elektriko in minimalnim oprijemom – zato vam ni treba skrbeti za lepljive ostanke, ko pride čas, da jih zamenjate. Delujejo tako, da med kapljico absorbirajo silo udarca vase in razpokajo.
Ta zaščitni stekleni zaslon je priporočljiv za uporabnike vseh novejših pametnih telefonov. Upoštevajte, da so ti izdelki za enkratno uporabo in so zasnovani tako, da se zlomijo brez, da bi se kaj zgodilo vašemu zaslonu. Priporočamo, da jih kupite več, da lahko enostavno zamenjate, ko zaščitno steklo poči. Ker pa tudi stekla niso 100% vam svetujemo, da pri zlomljenem steklu pokličete strokovnjaka, ki vam bo svetoval kako z menjavo zaslona na vašem telefonu.

3. Za zaščito telefona pred razbitjem stekla uporabite ovitek v obliki denarnice

Vemo, kako pomemben je dober ovitek, toda edina stvar, ki je v večini primerov najučinkovitejša, je popolna platnica/denarnica. Mehka prevleka lahko pomaga zaščititi zaslon, hkrati pa vam bo prihranila tudi dodatni prostor za denar in ostale dokumente. Ti ovitki so pritrdilni in snemljivi, narejeni iz različnih materialov. Shranjevanje vaših kartic in denarja predstavlja vašemu telefonu še dodatno oblazinjenje. V kombinaciji s pokrovom zaslona imate za svojo napravo pravi oklep.

Bonus: Zlomil si si zaslon. Kaj pa zdaj?
Tudi najbolj trpežni ovitki in pokrovi ne morejo zaščititi vsako nesrečo. Včasih je sila prevelika ali pa se je morda zgodilo, preden ste kupili ovitek. Ne glede na to, obstaja več načinov, kako lahko popravite svojo napravo ali jo celo zamenjate, če je pokvarjena. Preden se odločite za nakup novega telefona vas svetujemo, da se posvetujete o možnostih zamenjave stekla.

Več info na: LCDKingMB