Kje kupiti sedežn garnituro

Nakup kakovostne sedežne garniture se obrestuje še desetletja

Po napornem dnevu se prav vsak od nas rad zlekne v sedežno garnituro, ki je seveda namenjena temu. To je lahko kar fotelj oziroma naslonjač, ki je zlasti dobrodošel tudi za branje. Sicer pa so vam na trgu na sploh na voljo sedežne garniture različnih tipov. Kateri tip sedežne je najbolj ustrezen za vas in vaše najbližje, pa je v veliki meri odvisno tudi od same velikosti prostora.
Za kar se da dobro udobje sedežne pa lahko poskrbimo tako, da smo pri izbiri oziroma nakupu pozorni na trdoto, material, globino sedišča in ne nazadnje tudi na naslonjalo. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj odličnih smernic, ki vam lahko dobro služijo pri izbiri nove sedežne garniture.

Sedežna garnitura mora biti dovolj težka in masivna

Pri izbiri nove sedežne garniture za dnevno sobo ne nazadnje pazite tudi na samo težo. Garnitura mora biti torej dovolj težka,  obenem pa tudi dovolj masivna. Še preden jo pripeljete k sebi na dom, jo dobro preizkusite. Usedite se nanjo. Na takšen način boste lahko dovolj učinkovito preverili njeno trdnost. Z ene strani jo poskusite dvigniti od tal ter jo nato stresite. Če se vam ob tem sedežna zdi majava, je to zagotovo dovolj očiten znak, da ni vredna nakupa.

Vas zanima iz kakšnega materiala so izdelane sedežne garniture, ki se ponašajo z najbolj trdnim ogrodjem? Praviloma so narejene iz masivnega sušenega lesa hrasta, breze, jelše, javorja oziroma iz vezanih lesenih plošč.

Sedežne garniture z večplastnim polnilom

Še eno pravilo je pri izbiri nove sedežne garniture dobro imeti v mislih. To je: Polnilo, ki obdaja vzmeti, mora biti večplastno. Posledično bo gostejše in zato bo tudi dlje časa ostalo nespremenjeno. Za polnilo si lahko izberete na primer poliuretansko peno, perje ali pa kaj podobnega. Pred nakupom nove sedežne obvezno izmerite vse potrebne dimenzije: višino, dolžino in globino. Če v svojem stanovanju nimate dovolj prostora, sedežna brez naslonjal za roke oziroma takšna s kratkimi naslonjali kar optično kar precej podaljša prostor.

Prednost sedežne garniture s snemljivim blagom

Sedežne garniture so lahko izdelane iz različnih materialov. Določena vrsta sintetičnih materialov, prav tako tudi usnje so zelo trpežni, obenem imajo tudi izjemno trpežne barve ter so precej lažje za čiščenje in vzdrževanje na sploh. Ena od največjih prednosti je zagotovo tudi to, da je blago sedežne snemljivo ter da se ga da enostavno oprati.

Še nekaj ključnih vprašanj pred končno izbiro sedežne

Pri izbiri tako pomembnega kosa pohištva, kot je sedežna garnitura, si morate že pred vstopom v salon postaviti nekaj ključnih vprašanj in nanja tudi povsem jasno odgovoriti. Ne pozabite se na primer vprašati, čemu bo sedežna namenjena, koliko ljudi bo najpogosteje naenkrat sedelo na njej, kdo točno bo sedel na njej – otroci ali odrasli?

Za še večje udobje sedežne garniture si izberite takšno s tremi blazinami ali pa eno z dolgo blazino po vsej dolžini. Če bodo na njej večino časa sedeli otroci, si raje izberite takšno v temnejšem barvnem odtenku. Vseeno pa pazite, da se bodo barva in motivi sedežne še vedno dobro ujeli tudi s preostalimi kosi pohištva in elementi v prostoru.