Odločilna prednost laserskega tiskanja s tonerji

Tonerji za laserski tiskalnik so vsekakor smiselna izbira za praktično vsako delovno mesto, kjer se vsaj občasno pojavlja potreba po resnem tiskanju. Tonerji in lasersko tiskanje je seveda edina smiselna rešitev v večjih pisarnah in tiskarnah oziroma povsod tam, kjer je treba tiskati s tonerji in to pogosto in v velikih količinah, dodatna prednost te tehnologije s tonerji pa je še hitrost in zanesljivost pri dolgoročnem delovanju. Za piko na so tonerji še varčni, ki v mnogih primerih predstavlja odločilno prednost v primerjavi z brizgalnimi tiskalniki. Za razliko od kartuš brizgalnikov namreč tonerjev za laserske tiskalnike zagotavljajo bistveno večjo kapaciteto tiskanja glede na ceno, posledično pa tonerji predstavljajo bistveno nižji strošek na natisnjeno stran. Prav kakovostni tonerji so tisti element, ki v mnogih primerih pretehta v korist laserskih tiskalnikov, saj omogoča laserskim tiskalnikom nekatere ključne prednosti.

Tonerji

Omenili smo že, da imajo tonerji glavno prednost v laserskih tiskalnikih dolgoročno varčnost. Ob pogledu na cene izdelkov na prodajnih policah sicer ugotavljamo, da so tonerji za laserske tiskalnike večinoma veliko dražji od kartuš za brizgalnike, ta razlika v ceni pa hitro izgubi svoj pomen, če primerjamo še kapacitete tonerjev in kartuš. Medtem ko kartuše navadno vsebujejo nekaj mililitrov dragocenega črnila, so tonerji napolnjeni z bistveno večjo zalogo tonerskega prahu. Kartuše tako zagotavljajo le nekaj sto strani brezskrbnega tiskanja, medtem ko nekateri tonerji s svojo kapaciteto dosegajo bistveno višje številke, omogočajo na primer celo tiskanje do 100.000 strani! Pa ne le največji tonerji, tudi tisti povsem običajni bodo zagotovili dovolj barve za vsaj nekaj tisoč strani, s čimer hitro upravičijo razliko v začetni investiciji. Seveda, če imate za natisniti le občasno nekaj strani je bolj smiselna izbira brizgalnega tiskanja, že pri obsegih tiskanja okoli 100 strani na mesec pa se izkaže odločilna dolgoročna prednost laserske tehnologije. Na dolgi rok boste pri originalnih tonerjih uživali v bistveno nižjem strošku glede na število natisnjenih strani – če bo strošek pri brizgalnem tiskanju 5 centov na stran ali več, bo laserski tiskalnik isto delo opravil za le en cent na stran.

Razvoj tonerjev

SONY DSC Z razvojem tehnologije tudi stroški nakupa laserskega tiskalnika in tonerjev padajo, tako da se takšni tiskalniki pojavljajo tudi v manjših pisarnah in na drugih manj zahtevnih delovnih mestih, pa tudi na marsikateri domači mizi. To je glede na zgoraj napisano vsekakor razumljivo, imajo pa tonerji oziroma laserski tiskalniki še druge prednosti pred alternativami. Lasersko tiskanje s tonerji se vse bolj uveljavlja povsod tam, kjer je potreba po hitrem in zanesljivem tiskanju, ne samo pri večjih količinah. Svoje dodajajo tudi ugodne ponudbe nakupa, najema in vzdrževanja naprednih laserskih naprav, ki so pisane na kožo zahtevnejšim uporabnikom. Brizgalni tiskalniki tem prednostim le težko konkurirajo, zato ni čudno, da jih v poslovnem svetu srečujemo vse redkeje.

hp-toner Z dolgoročno varčnostjo so tonerji in laserski tiskalnik vsekakor prava izbira za vse tiste, ki nameravajo pogosto tiskati in želijo pri tem prihraniti nekaj denarja in skrbi. Tonerji ne potrebujejo pogoste menjave, zato tudi ni potrebe po pretirano veliki zalogi. Laserski tiskalnik bo začetno investicijo hitro upravičil, dolgoročni rezultat pa bo kvaliteten tisk in opazen prihranek, seveda pa predvsem zadovoljstvo pri uporabi.

različni tonerjibarve-tonerji