Trendovski poročni prstani

Trendovski poročni prstani

Poročni prstani so tisti pri katerih se je zelo pomembno zavedati, da gre za zelo poseben nakup. Zlati Poročni prstan je tisti, ki ga boste nosili do konca vaše življenjske poti. Seveda pa si ne predstavljamo, da bomo poročne prstane kar zavrgli po smrti, seveda ne! Predali jih bomo našim najdražjim tako, da bomo živeli v njih še stoletja. Zagotovo je poročni prstan najpomembnejši nakit, ki ga bomo kdorkoli nosili in si ga lastili. Poročni prstan je pogosto nakup, ki ga par naredi skupaj. In kadar govorimo o denarju in koliko bi bilo potrebno zapraviti za zaročitev je odvisno od vsakega posameznega para. Znan svetovalec na področju diamantov predlaga vsakemu paru, ter jim ponudi tudi vodič kako je njihovo investicijo dveh plač najboljše izkoristiti.

 

Primerjava 9 in 18 karatnega zlata na poročnih prstanih

Oba sta zelo dobra, vendar je nekaj ključnih razlik med njima, ki ju loči in vam pomaga pri izbiri. 18 karatni zlati poročni prstan je nekoliko bolj rumen, 9 karatni ima pol manj zlata zato je manj rumen a oksidira hitreje. Oba se nosita zelo lepo in poudarjata vašo ljubezen in roke. Na srce vam polagamo, da si mladoporočenca izbereta ista prstana torej iz istih karatov. Zaradi tega ker če mešamo ta dva zlata se kateri lahko čez čas izrabi in uniči. Seveda pa je mogoče to željo uresničiti, a vendar z malce več truda.

Dragi kamni na poročnih prstanih

Kadar razmišljamo o poročnem prstanu si predstavljamo diamante in druge drage kamne. Vsi se zgledujemo po slavnih zvezdnikih, njihovi svetlikajoči prstani nam ogrevajo naša romantična srca. Vendar pa vsi vemo, da ni samo diamant kar se sveti. Poznamo veliko gem kamnov, ki so v modi zadnja desetletja. Vsak od teh kamnov ima tudi posebne lastnosti in zdravilne moči. Rožnati Jade kamen nas povezuje z našo ženskostjo in nas obudi kot nasprotno polarnost. Ste morda pomislili o pink Safirju? S svojo eleganco pričara zavidljive poglede daleč naokrog. Majhni diamanti radi okrašujejo raznolikost gem kamnov. Rubini in Safirji so tisti, ki se najmanj obrabijo in so tudi najdražji izmed izbranih gem kamnov. Veliko strank nas sprašuje ali se diamanti radi lomijo glede na velikost? Naj vam jasno odgovorim da se ne boste rabili bati za svoj poročni prstan, če bo le ta narejen ali okrašen iz diamantov. Vsi diamanti imajo isto trdnost ne glede na njihovo velikost, kar pa uprizarja 10 na Mohovi lestvici. Če je diamant slabo obrezan ali če ima prevelike okvire bi se diamant lahko razbil, a je le to zelo malo verjetno.

Stili in trendi

Moda se spreminja iz dneva v dan, trendi se menjujejo kot bi pihnil, če si želimo slediti vsem modnim trendom, moramo vsekakor postati modni oblikovalci ali ocenjevalci mode. Slavni svetovalci nam predlagajo naj se ne oziramo na različne trende in naj se raje osredotočimo na naš ljubljen stil. Če si bomo izbrali tisto kar nam je všeč bomo lahko nosili to skozi vse življenje.

Diamanti imajo svojo povsem različno specifikacijo. Pomembna je barva, če uporabljamo beli diamant ima le ta manj barve in se veliko bolj sveti, ta je zagotovo najdražji diamant. Barve diamantov se gibljejo od D do Z. Bolj intenzivna je barva diamanta bolj dragi je ta diamant pri poročnemu prstanu. Naslednja komponenta je jasnost diamanta, če ima ta uporabljenih zelo malo bakrenih vključkov bo ta zelo dragi. Karat je merska enota s katero izmerimo težo dragih kamnov. Težji je dražji je! Najpomembnejši pa je zagotovo rez posameznega diamanta. 

Oblike poročnih prstanov

  • diamanta oblika,
  • ovalna oblika,
  • okrogla oblika,
  • hruškasta oblika,
  • oblika solzice,
  • oblika srca,
  • kvadratna oblika…

Kako bo diamant odrezan bo odzračevalo njihovo briljanco. Pomembno je uporabiti samo diamante, ki so odrezani tako da lahko svetloba popleše z lesketom vsakega diamanta. Če je diamant odrezan zelo globoko potem to pomeni, da bo svetloba reflektirala skozenj. Če pa je diamant odrezan preveč površinsko pa bo svetloba ostala na dnu. Kadar se gre za poročne prstane se obrnite na profesionalce, kajti vsi si želimo, da bomo plačali ceno in dobili kvaliteto katero pričakujemo in za katero smo tudi pripravljeni odšteti velike vsote.

Več info na: Zlatarna Brežnik, zaročni in poročni prstani