Vrste hitrih spojk za pnevmatiko

Vrste hitrih spojk za pnevmatiko

Te standardizirane hitre spojke za pnevmatiko temeljijo na modelih, za katere so patenti potekli pred letom. Nekateri proizvajalci kljub temu opozarjajo na zamenjavo standardnih modelov med proizvajalcem, ker lahko ohlapna odstopanja ene linije izdelkov povzročajo težave, če so združena z drugim izdelkom, ki zahteva strožje tolerance. Hitre spojke za pnevmatiko se lahko ujemajo glede na nominalno velikost, vendar se ne smejo pariti ali delovati skupaj.

Puščanje tekočine pri izklopu

Hitre spojke za pnevmatiko lahko praktično odpravijo razlitje z omejitvijo puščanja na kapljico tekočine ali manj ob izklopu. Ploske spojke za pnevmatiko so tudi enostavne za čiščenje, kar preprečuje kontaminacijo hidravlične tekočine po ponovnem priklopu. Ploske hitre spojke za pnevmatiko, brez razlitja, imajo na vsaki polovici polovičen zaporni ventil. Večino puščanja med odklapljanjem omejite le na olje na sovozni površini sklopke in preprečite vdor zraka med spajanjem. Zasnovani so tudi za minimalno omejitev pretoka, ki zmanjšuje padec tlaka med delovanjem opreme.

Resultado de imagem para spojke

Bajonetni sklop

Zvitka puščice pritrjuje vtič, ko je vstavljen v vtičnico bajonetnega sklopke. Bajonetne spojke, se zanašajo na znano zasukano zaporo in se pogosto uporabljajo v različnih aplikacijah, zlasti v plastičnih sklopkah za pnevmatsko opremo, ki je lažja. Če želite spojiti polovice spojk, pazite na zatiče  OD vtikača, ki pokrijejo reže v tulcu, ko je vtič potisnjen v vtičnico. Hiter zavoj se zaklene zato nastavite ušesa, z obračanjem čepa v nasprotni smeri se lahko raztegnejo polovice.

Hitre spojke za pnevmatiko z zapornim obročem, uporabite razcepni obroč, ki je nameščen v utor in režo v podnožju. Potisnite vtič v položaj, zaradi česar rampa na vtiču razporednega obroča na razcepu zapiska, dokler se prstan ne zaskoči za ramensko ramo, na vtič. Vrtenje zunanjega ovoja razširi obroč, s tem pa ga spusti iz retencije, tako da se lahko polovice raztegnejo. Ta zasnova zagotavlja maksimalen pretok v majhni ovojnici za običajne aplikacije za zrak v trgovini. Različica te oblike uporablja čeljusti namesto razcepljenega obroča za zaklepanje delov skupaj. Hitro spojko za šnevmatikoje tako izredno lahka za uporabo, prihranila vam bo veliko časa.

Zaklepanje in sklopke

Sklopke za zaklepanje, zaklenejo vtičnico na vtič, ko sta dve zunanji ročici zloženi nazaj ob stene vtičnice. Ti so najpogostejši v večjih velikostih in na splošno zahtevajo več prostora kot primerljive hitre spojke za pnevmatiko enake velikosti. Poleg tega se lahko mehanizem za zaklepanje obrablja, če so cevi pogosto priključene ali odklopljene, kar lahko povzroči uhajanje. Hitro spojko za pnevmatiko lahko tako uporabljate doma ali na profesionalni ravni. Uporaba je tako enostavna, da bo iz vsakega preprostega moškega naredila delavca z veliko izkušnjami.

Konektorji z več cevmi hitro povežejo številne cevi v določeni orientaciji. Več-cevni konektorji hitro povezujejo več linij cevi v določeni orientaciji. Več-cevni priključki, so tekoči ekvivalent električnega topa. Hitro in preprosto povežejo ali odklopijo več cevnih vodov, pri tem pa ohranijo pravilno orientacijo vodov in diskretne pretočne poti med ponovnim povezovanjem.