Zdravljenje kandide s pravilno prehrano

kandidaOblikujte obroke, tako da so raznoliki in ne ponavljajte istih obrokov več dni zapored. Za hlebce in zavitke uporabite sveže zmleto moko iz oreškov in semen, kokosa in psyllium prahu, vendar pa jih uporabljajte za pravilno zdravljenje glive kandida v zmernih količinah in pazite, da je prehrana uravnovešena. Obrok mora biti sestavljena s LCHF (low carbs, high fats) načeli, kar pomeni, da je obrok sestavljen iz nekaj beljakovin (meso, ribe ali jajca), s prilogo iz zelenjave (pražena, kuhana, ocvrta, na pari ali na žaru), z maščobo, v katerih je hrana bila pripravljena ali z omako, rumenjak, olivno olje in zelišča ter solata iz surove zelenjave. Jejte surovo zelenjavo z vsakim obrokom, da pomagate telesu očistiti se parazitov.

Zahtevane sestavine:
Še posebej pomembno, da se zaužije veliko česna, vedno z vsakim obrokom. Česen je zelo zdravilen zoper bakterijam, virusom in glivicam, krepi imunski sistem in pomaga razvoju koristnih bakterij v črevesju.
-Domač kefir, po možnosti iz domačega mleka (kravje ali kozje mleko). Kefir pomaga zgraditi normalno in zdravo črevesno floro, kar je za zdravljenje kandide s prehrano, strup za kandido. Začnite z majhno količino in postopoma povečujte čas, ki je bil podeljen koristnim bakterijam, za naselitev v črevesju.
-Zaužite dnevno 2-4 žlice hladno stiskanega kokosovega olja. Kokosovo olje ima protiglivične aktivnost. Začnite z 1 žličko na dan, če ga še nikoli niste uporabljali in postopoma povečujte odmerek. Ker je kokosovo olje pri temperaturi pod 23 stopinj v trdnem stanju, je najlažje, da se ga zaužije tako, da se raztopi v vročem čaju, kavi ali juhi, lahko pa ga jeste tudi z žlico.

-Juha kosti so obvezni, saj pomaga obnavljati celice v črevesni steni.
-Get domače kislo zelje, saj nakup pasterizirano, kar pomeni, da so koristni uničenih lakto-bakterije.
-Pogosto uporabljate olivno olje, limona, čebula, kurkuma, ingver in kajenski poper.

Boj proti kandidi mora potekati za pravilno zdravljenje s pomočjo prehrane na večih frontah in vsi deli so enako pomembni:
-Stradati glivo s tem, da se ukine njena hrana, s pomočjo diete z minimalnim vnosom ogljikovih hidratov.
-Dokončno uničenje je na koncu, s pomočjo protiglivičnih pripravkov.
-Zgraditi zdravo črevesno floro, s pomočjo hrane, bogate s probiotičnimi bakterijami (domač kefir in domače kislo zelje) in/ali probiotičnimi tabletami.
-Za pomoč črevesni steni, da si opomore in ozdravit, se lahko uporabijo jušne kosti.
-Krepitev odpornosti s hranilno bogato hrano in česnom in, če ni  potrebno, nobenih dodatnih sredstev.

Zdravniki na splošno odsvetujejo kandida dieto za zdravljenje s prehrano, ki izključuje sladkor in belo moko ali polnozrnato moko, riž in tako naprej. Na žalost, ta dieta ni učinkovita, ker vsa zrna so sestavljena iz škroba, ki je čista glukoza, tako da ni nobene razlike med belo moko in celotno pšenično moko.

Moškim so anti-glivična zdravila predpisana v obliki kreme ali tablete. Ko stanje postane kronično je potrebno sistemsko zdravljenje s flukonozolom (Diflucan) in itrakonazolom (Orungal) v obliki tablet ali kapsul. Čeprav se v 2/3 primerov glivične okužbe ne prenašajo s spolnimi odnosi med zdravljenjem svetuje, da bi se izognili spolnim stikom.